• Verhoging

  Verhoging

  Door de modulaire opbouw is de hoogte van de KUMA Tower vrij in te geven. Bovenop de standaard Tower van 4 meter, kan een modulaire verhoging worden gerealiseerd per meter.

  Sluiten
 • Shutter

  Shutter

  Door deze shutter kan de toegang tot de KUMA Tower worden gesloten. Hiermee zijn de opgeslagen goederen afgesloten.

  Sluiten
 • Liftsysteem

  Liftsysteem

  Het liftsysteem van de KUMA Tower is uniek aangezien deze de opgeslagen cassettes direct kan plaatsen op een transportwagen of KUMA AGV. Hiermee hoeven onderdelen niet handmatig te worden geladen.

  Sluiten
 • Ingebouwde hoogtemeting

  Ingebouwde hoogtemeting

  Om het ruimtegebruik van uw opslag zo efficiënt mogelijk in te zetten, meet de KUMA Tower de hoogte van de cassettes die moeten worden opgeslagen. Hierna wordt bepaald hoeveel weglegposities de cassette nodig heeft. Hierdoor wordt zo min mogelijk "lucht" opgeslagen.

  Sluiten

Efficiënt opslaan van goederen

Vrijwel ieder bedrijf heeft te maken met opslag van goederen, materialen en orders. Maar gebeurt deze opslag wel efficiënt? Dankzij de KUMA Tower wordt de efficiëntie van uw interne magazijn geoptimaliseerd. De Tower slaat goederen en materialen op in de hoogte, waardoor zo veel mogelijk goederen worden opgeslagen op een zo klein mogelijk vloeroppervlak. De KUMA Tower houdt bij het opslaan rekening met het formaat van uw product, waardoor zo min mogelijk loze ruimte wordt opgeslagen.

Ook is de KUMA Tower te koppelen aan het ERP-systeem waardoor orders automatisch kunnen worden vrijgegeven en altijd te traceren zijn. Om de totale interne logistiek te optimaliseren kan de Tower eenvoudig worden gecombineerd met de KUMA AGV. Het ophalen of terugplaatsen van een cassette op een transportkar of AGV gebeurt met de KUMA Tower geheel automatisch. Deze opslagtoren is hiermee het eerste opslagsysteem dat AGV-proof is. Hierdoor zijn er geen losse pallets of heftrucks meer nodig op de productievloer en kunnen operators zich in plaats van logistieke activiteiten bezighouden met hun hoofdtaak: produceren.


Koppeling KUMA AGV / Handmatig beladen KUMA Tower


 

 

 

 

 

 

 

 


Geïntegreerde hoogtemeting voor nog efficiëntere opslag

De KUMA Tower beschikt over een geïntegreerd meetsysteem dat de hoogte van de cassettes meet op het moment dat deze worden opgeslagen. Doordat de Tower weet hoe hoog de cassettes zijn die worden ingevoerd, kan deze automatisch bepalen hoeveel weglegposities moeten worden gereserveerd in de toren. Op deze manier wordt zo min mogelijk lucht opgeslagen en wordt de efficiëntie van uw tower verhoogd. Zie voor deze hoogtemeting onderstaande afbeelding.


Specificaties

Hoogte Standaard 4 meter, op te hogen per meter
Kleur Ral 7016
Afmetingen Cassette 1300 x 900 mm
Maximum gewicht Cassette 1000 KG
Hoogte weglegpositie 150 mm
Liftsysteem Ja
Aandrijfmotoren Motor 1: 250 kg – 1 m/s
Motor 2: 500 kg – 0,5 m/s
Motor 3: 500 kg – 1 m/s
Motor 4: 1350 kg – 0,5 m/s
AGV-proof Ja
Lichtscherm Ja
Roldeur Ja
Manuele belaadmodule Optioneel
Hoogtemetingsysteem Ja

 


 

Met de KUMA Tower bereikt u de volgende doelstellingen:

Koppeling met ERP/WMS Maatwerk mogelijk Palletformaat Heavy Duty Efficiënt ruimtegebruik Koppeling KUMA AGV