Een AGV, Wat scheelt dat in de portemonnee?

Een AGV, Wat scheelt dat in de portemonnee?

14 november 2018 Ruud Eikelenboom

Veel bedrijven hebben te maken met heftruckchauffeurs die orders continu van A naar B verplaatsen binnen de fabriek. Hierbij kan worden gedacht aan producten, pallets, dozen of andere verpakkingseenheden. Een AGV is hiervoor een ideale oplossing, maar deze wordt veelal te duur of onnodig bevonden, maar wat kost een AGV nou eigenlijk precies?

Wanneer we kijken naar de kosten van een heftruck per jaar moeten we verschillende zaken meenemen: de operator, de huur van de heftruck, onderhoud en eventuele schade. Al met al wordt hierbij de volgende berekening worden gemaakt:

Heftruckkosten per jaar € 42.200
Totaal per 8-urige werkdag € 162,30
Totaal per uur € 20,29

 

Nu we weten dat een heftruckoperator per jaar ongeveer € 42.200 kost, moet er gekeken worden naar de kosten van een KUMA AGV. Er wordt hierbij gekeken naar een AGV die rijdt op Wi-Fi. De kosten van een KUMA AGV die infrastructuurloos rijdt, bedragen ongeveer 38.000 euro.  Wanneer deze investering wordt afgeschreven in 5 jaar, kost deze AGV bij een 8-urige werkdag dus slechts 3,65 euro per uur! Als er wordt besloten om te rijden op vloerbelijning, zijn de kosten van de KUMA AGV met liftfunctie aanzienlijk lager: €26.500. Bij een afschrijvingstermijn van 5 jaar heeft u uw interne logistiek dus al geautomatiseerd vanaf €2,50 per uur.

Doordat een heftruck flexibeler is in gebruik, wordt er niet vanuit gegaan dat een KUMA AGV alle werkzaamheden van een heftruck kan overnemen, maar zelfs wanneer de AGV enkele uren van de heftruck per dag kan besparen, is dit voor veel bedrijven al interessant. Een AGV is namelijk nooit ziek, maakt geen bedrijfsfouten, drinkt geen koffie en werkt de klok rond. Een investering in de KUMA AGV verdient u dus zo terug! Bent u nieuwsgierig naar een AGV op uw bedrijfsvloer? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij komen graag eens langs.

Klik hier voor meer informatie over de KUMA AGV.

“U heeft al een KUMA AGV rijden vanaf € 2,50 per uur”

Tractor Tom @ 24/7 Tailorsteel

Tractor Tom is ook in Varsseveld aangekomen! Bij 247TailorSteel zijn we met de eerste pilot gestart om de 8 buislasers met de expeditie te verbinden...

Verder lezen

Tractor Tom @ DUMACO `s-Gravepolder

Tractor Tom heeft niet voor niets “Tractor” in de naam zitten! Bij Dumaco | Dé specialist in plaatbewerking in ‘s-Gravenpolder wo...

Verder lezen